Deze negen juffen zijn tegelijk zwanger

 24-12-2018

Op een basisschool in het Belgische plaatsje Ezaart kan worden gesproken van een heus kerstwonder. De school telt bijna veertig juffen en hiervan is nu bijna een kwart in verwachting. “Laat de kinderchampagne op het kerstfeest maar komen.” Voor de directie zorgt dit kerstwonder wel voor een kleine dosis stress: negen juffen moeten tegelijk worden vervangen.

Met allemaal vrouwen bij elkaar op een basisschool is het niet zo gek dat er veel over kinderen wordt gesproken, maar de afgelopen weken is er op de basisschool voornamelijk maar over een onderwerp gesproken: baby’s.

Als eerst maakte Debbie haar zwangerschap bekend. Het duurde niet lang voordat Bo en Sofie zich hierbij aansloten. “We zijn niet door elkaar geïnspireerd hoor. We zijn van dezelfde leeftijd, zijn getrouwd, en sommige van ons hebben al een kindje.”

Voor juf Lore was het wel een beetje spannend om haar zwangerschap bekend te maken. “Debbie is mijn medejuf in het eerste leerjaar en wás al zwanger. Collega’s vonden zelfs drie zwangere juffen al veel!” Maar intussen verschieten ze hier van niets meer”, aldus Debbie.

Kort nadat Lore vertelde zwanger te zijn, maakte nog vijf juffen hun zwangerschap bekend. De juffen helpen elkaar nu vooral, ze delen ervaringen of stellen elkaar gerust. Lore: “Vooral als je bezorgd bent, is het gemakkelijk aan collega’s te vragen of een bepaald kwaaltje wel normaal is. In tegenstelling tot vrienden en familie zie je ze elke dag.”

(Bron: AD)

(Foto: photonews)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *