Nieuw boek: ‘Even tot 10 tellen’

05-12-2018

We kennen het als moeder wel: je cijfert jezelf weg voor het gezin. En wanneer je als moeder grootste dromen hebt en die wil laten uitkomen? Dan voel je je vaak schuldig. Hoe moet je nou voor jezelf kiezen? Met het boek “Even tot 10 tellen” willen de schrijfsters Eva Brouwer en Theresa Hartgers juist moeders aanmoedigen om meer te kiezen voor zichzelf.

Met dit boek willen ze dat moeders een meer ondernemende houding in het leven aannemen. De moeders moeten kunnen aangeven wat ze willen, waar ze van dromen, wat hun grenzen zijn en ze moeten zich minder schuldig voelen op het moment dat ze bezig zijn met zichzelf.

Het boek heeft twee kanten, letterlijk en figuurlijk. Aan de ene kant van het boek zijn tips te vinden voor de moeders die geschreven zijn door andere ondernemende moeders over hoe je je tijd kan indelen. Denk hierbij aan: “Hoe zorg je bijvoorbeeld voor overzicht en structuur en hoe krijgt iedereen genoeg vitamines binnen?”. Aan de andere kant van het boek kan je je kind leren om tot tien te tellen aan de hand van objecten die de werkende moeders gebruiken. Op deze manier proberen ze beide werelden, werk en privé, samen te laten komen.

De tekeningen, die overal in het boek te vinden zijn, heeft Theresa gemaakt. Zelf is ze moeder van drie kinderen. Eva, moeder van vier, heeft de teksten geschreven die gebaseerd zijn op haar ervaringen. Het doel van dit boek is dat je doormiddel van humor en een knipoog het perfect willen zijn best wat meer mag loslaten.

Beide schrijfsters hadden een goede carrière of hadden een begin gemaakt aan een onderneming. Ze vonden het erg lastig om het drukke werkleven te combineren met thuis en de kinderen. Ze voelden zich of schuldig omdat de kinderen niet begrepen waar mama steeds heenging, of ze gaven hun carrière op omdat er kinderen kwamen. Beiden konden ze iets goeds halen uit deze situatie en alsnog hun dromen najagen, het maken van dit boek. De droom van ondernemer Eva, om een boek te maken dat ervoor zorgt dat je als moeder werk en privé op elkaar kan laten aansluiten en de humoristische tekeningen over de uitdagingen van het moederschap, zorgde voor dit resultaat.

Ben jij benieuwd naar het boek en denk jij jezelf of iemand anders er blij mee te maken? Ga dan naar de website en bestel het boek.

(Bron: rijnmond.nl)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *