Medische specialisten Isala ondersteunen mensen met kinderwens door gratis app

14-11-2018

Apps die helpen om maandelijks je vruchtbaarste periode vast te stellen, zijn niet nieuw. Het fertiliteitscentrum van Isala Vrouw-kindcentrum heeft echter een aanvulling ontworpen op de tot nu bestaande apps. Gynaecoloog Gijs Teklenburg vertelt: “Onze app is uniek omdat het een persoonsgerichte berekening van de zwangerschapskans biedt.

De app, die de naam ‘Isala Zwanger Worden’ draagt, is ontwikkeld door medische specialisten. De app geeft vrouwen onder meer inzicht in hun cycluskalender. Bovendien vinden ze in de app ook handige tips, fabels en feiten over zwanger worden. Daarnaast kunnen vrouwen zelf hun kans op een zwangerschap berekenen met de app: “De mogelijkheid om de kans op zwangerschap zelf te berekenen, de zogenoemde Hunault-score, wordt als zeer waardevol beoordeeld.”, zegt Teklenburg. “Deze module is in een groep gebruikers getest en de ervaringen zijn heel positief.”

Tekelenburg heeft gemerkt dat alleen al het maandelijks afwachten of je zwanger bent bij veel vrouwen stress kan opleveren: “Goede informatie en advies over vruchtbaarheid en spontane zwangerschapskansen helpt vrouwen om met vertrouwen af te wachten of om juist eerder verwezen te worden naar een gynaecoloog. Ons team ziet het als haar verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat goede informatie direct beschikbaar is voor mensen met een kinderwens.”

(Bron: rtv Oost)

1 Reactie

  1. Annabelle

    Mooi initiatief

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *