Michelle Obama open over haar ivf-traject

15-11-2018

Michelle Obama, voormalig presidentsvrouw, liet in een interview met ABC News weten dat de twee dochters van haar en haar man Barack Obama via ivf-behandelingen zijn verwekt. Ze laat weten hoe ze dit traject heeft ervaren.

Michelle, net als veel andere vrouwen, realiseerde zich zo halverwege de dertig dat de biologische klok toch echt begon te tikken. Daarnaast kwam ze erachter dat ze minder eicellen aan het produceren was. Zij en haar man hebben door middel van een ivf-traject hun twee dochters, Malia van nu twintig en Sasha van zeventien, gekregen. Naast dit heftige traject heeft ze ook nog eerder een miskraam gehad.

“Toen ik 34 of 35 was, wist ik dat we ivf moesten ondergaan”

 

Het interview met ABC News vond plaats nadat het boek van Michelle Obama, Becoming, op dinsdag 13 november in de schappen kwam te liggen. In dit boek is ze enorm open over haar ivf-behandelingen die ze heeft doorgemaakt. Ook vertelt ze over haar miskramen die ze 20 jaar geleden kreeg. We wisten al dat Michelle een echte powervrouw was, maar dat ze dit persoonlijke nieuws deelt om andere vrouwen te steunen, bevestigt dat maar weer.

“Ik wist niet hoe vaak miskramen voorkomen, omdat er nooit over wordt gepraat. Je zit in je eigen pijn, denkend dat er iets kapot is. Ik voelde me eenzaam en alleen.”

 

(Bron: rtlboulevard.nl)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *