Zo kies jij de juiste zorgverzekeraar

21-11-2018

De beste zorg kiezen voor jou en je gezin. Het blijft altijd lastig en een enorm moeilijke keuze. Er veranderen continue dingen en je kan natuurlijk niet in een glazen bol kijken. Vorige week, 13 november, werden de zorgpremies bekendgemaakt. Het moment is weer aangebroken dat je moet gaan kijken naar je zorgverzekeraar en of je daar blijft of weggaat.

Deze keuze maken is enorm lastig, dat weten we allemaal, maar wij gaan je een aantal tips geven die deze keuze misschien net iets makkelijker kunnen maken. Hier de tips:

1. Wees kritisch!
Het is enorm belangrijk dat je elk jaar opnieuw, kritisch, kijkt naar jouw zorgverzekeraar. Elk jaar kan er weer een andere zorgverzekeraar beter bij jou passen. Kies daarom een zorgverzekeraar die het beste bij jou op dat moment past.

2. Wil je aanvullen?
Nogmaals, we kunnen niet in een glazen bol kijken en zien wat de toekomst biedt, maar toch moeten we een beslissing nemen. Je moet inschatten hoeveel zorgkosten je in 2019 denkt te maken. Aan de hand hiervan moet je bepalen of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Denk hierbij aan de tandarts, opticien, fysiotherapeut, etc.

3. Weinig zorg is voor mij voldoende
Wanneer jij denkt dat je weinig zorg voor jou geldt, dan is het een goed idee om te kijken naar de budgetpolis. Er zijn namelijk zorgverzekeraars die goedkopere basisverzekeringen aanbieden. Je hebt minder zorg, maar het scheelt zeker in de portemonnee. Hier kan wel een nadeel aanzitten, namelijk dat je met dit soort verzekeringen niet bij alle ziekenhuizen terecht kan. Als je op dat moment bij een ziekenhuis geholpen wilt worden waar het niet kan, betaal je alsnog zelf een deel van de kosten.

4. Trap er niet in!
Kijk jij altijd via vergelijkingssites om te kijken welke zorgverzekeraar het beste bij je past? Misschien moet je hier dan even goed opletten. Er is namelijk ontdekt dat niet alle zorgverzekeraars worden getoond. Daarnaast zouden sommige verzekeraars een leuk zakcentje verdienen aan de website.

5. Hoger eigen risico?
Je moet dus, hoe moeilijk het ook is, inschatten hoe jouw jaar eruit komt te zien. Als jij denkt weinig zorgkosten te gaan maken dan kan je je eigen risico omhooggooien. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer je zelf moet betalen. De zorgpremies worden wel goedkoper. Gebeurd er niks met je? Dan kan dit aardig wat centjes schelen.

6. Je bent niet de enige
Het is ook belangrijk om niet te vergeten je gezinsleden mee te verzekeren. Heb je kinderen onder de 18 jaar? Dan kan je die het beste meeverzekeren in de polis van de ouder met de meeste dekking. Je kind is namelijk op die manier gratis en, het allerbelangrijkste, het beste verzekerd.

7. Vergeet het niet!
Heb je voor jezelf besloten dat je wilt overstappen of niet? Uiterlijk 31 december moet je dit weten! Wanneer je dit later doet dan deze datum zijn er nog wel mogelijkheden, maar wel met bepaalde voorwaarden.

Wil jij meer weten over de nieuwe zorgpremies per verzekeraar voor 2019? Klik dan hier!

(Bron: lindanieuws.nl)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *