Kraamweek 

4x zo kun je je bevalling opwekken 

12-11-2018

Zodra de uitgerekende datum in zicht is, begint het grote wachten pas echt. Je vluchtkoffer staat al weken klaar, het geboortekaartje is uitgezocht en alle babywasjes liggen al lang opgevouwen in de kast. Maar die magische datum die al maanden in je hoofd zit, is ondertussen vestreken maar je baby zit nog lekker warm in je buik. Wij snappen dat het wachten dan wel heel erg lang kan duren. Wist je dat er een aantal methodes zijn die kunnen helpen om de weeën op gang te krijgen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.  

#1.  Blijf lekker bewegen
Sla de lift over en, mits je er nog de fut voor hebt natuurlijk, pak de trap of loop een extra groot rondje met je hond. Je kunt namelijk de bevalling opgang brengen door veel in beweging te blijven. Het zou er namelijk voor kunnen zorgen dat het je baby aanmoedigt om in de geboortehouding te gaan liggen.

#2. Ananashart, rode pepers en Tonic. Ja echt.
Al uit grootmoeders tijd komt de overtuiging dat het eten van een ananas, en dan specifiek het hart van de ananas, de weeën op gang kan krijgen. Het hart van een ananas bevat namelijk het stofje kinine dat je lichaam aan zou sporen om te bevallen. Ditzelfde stofje zou ook in de dranken Tonic en bitterlemon zitten. Mocht je die dikke buik dus helemaal beu zijn, weet je nu welke drankjes je tot favoriet moet omdopen. Oh, en ook het eten van scherp voedsel zou kunnen helpen. Nu geen liters Tonic of een overload aan rode pepers achteroverslaan, alles met mate graag.

#3. Wonderolie van oma
Een tweede tip uit grootmoeders tijd is de wonderolie. Dit wee opwekkende goedje is volledig gemaakt op natuurlijke basis en verkrijgbaar bij jouw plaatselijke drogist. De olie zorgt ervoor dat je darmen zich samentrekken (misschien iets te veel informatie als ik je vertel dat het daarom eigenlijk wordt gebruikt als laxeermiddel). Doordat je baarmoeder dicht tegen je darmen aanligt, kan je baarmoeder de beweging van je darmen overnemen. Zo kunnen er weeën ontstaan. De mening over dit middel zijn wel erg verdeeld, dus overleg altijd eerst even met je verloskundige voordat je naar de drogist rent.

#4. Volle maan
Het is nooit helemaal bewezen of dit nou een fabeltje of een feit is, maar opvallend is het wel dat er tijdens volle maan meer kinderen worden geboren. Het kan dus nooit kwaad om even een kijkje te nemen als je hoogzwanger bent en er volle maan is. Mocht je bevalling er niet door op gang komen, heb je in ieder geval van het uitzicht kunnen genieten.

Heb jij nog een leuke tip of wijsheid die de bevalling wellicht op gang kan brengen? Deel ze hieronder, we horen ze graag van je!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *